Menu
Luk
Spørgsmål og svar

Er hurtig atrieflimren skadelig?

Nej! Hvis du er i god behandling og er opmærksom på, om du får den rette form for blodfortynding, er det ikke farligere at have permanent atrieflimren end anfald med uregelmæssig hjerterytme.

Hvis du i øvrigt har det godt, er det ikke så vigtigt at regulere din puls langt ned, hvis din atrieflimren har bidt sig fast og er blevet permanent. Det er heller ikke skadeligt, hvis din puls ind i mellem er hurtig.

Hvis du er generet af hjertebanken eller åndenød, eller hvis din puls er meget hurtig, for eksempel over 100-110 det meste af tiden, kan du have glæde af at få reguleret din puls lidt bedre. Hvis pulsen er meget hurtig over lang tid, kan det nemlig svække hjertets pumpefunktion.

Det kan også være en god idé at få foretaget en ultralydsscanning af dit hjerte og få kontrolleret din blodprocent og dit stofskifte med en blodprøve, hvis din atrieflimren er meget hurtig. Det vil afklare, om der er en anden årsag til den hurtige puls.

Du kan drøfte sagen med din læge, og hvis du føler behov for det, kan du eventuelt få foretaget en hjemmemåling af din hjerterytme (en såkaldt Holter monitorering) for at se, hvordan din puls ligger over døgnet.

Del artiklen
Del artiklen
Print artiklen
Print artiklen
TYPO3 CMS by TypoConsult A/S
Del denne side på...